dijous, 26 de maig de 2011

La opinió d'una mare

Carta enviada per una mare a un Sindicat de Professors

Un dels meus fills que té 12 anys ha començat aquest curs el 1r d'ESO amb el programa educat1X1, en el que cada alumne té un ordinador amb connexió a internet i així treballen a classe la majoria de les hores.
Segons els anteriors responsables del Departament d'Ensenyament, aquest sistema és del tot meravellós.
A casa jo visc personalment una realitat molt diferent. Cada dia veig que el fet que el meu fill hagi d'estudiar amb ordinador propicia la consulta d'informacions alienes al que hauria d'estudiar, a visitar webs de jocs i, sobretot, a enviar i rebre constantment missatges i correus electrònics a amics i companys. Així és molt difícil concentrar-se en estudiar i aprendre.

Em pregunto si veritablement és un avenç per aprendre l'haver de combatre, sens treva, la natural inclinació als dotze anys de jugar i parlar amb els companys. S'està fent un estudi seriós sobre els resultats d'aquest sistema o es va establir sense cap interès de saber si aniria o no aniria bé?

 Una mare indignada

2 comentaris:

  1. estoy totalmente de acuerdo mis hijos desde que estudian con portatil han repetido curso y las redes sociales es un total desastre,encuentro que se pierde la escrtura y la manera de recordar las cosas.

    ResponElimina
  2. Penso que tot depèn de l'ús que es faci de la tecnologia. La tecnologia ben utilitzada pot ajudar molt, però si s'utilitza malament, doncs no ens ajudarà. Hauríem de veure si l'alumne és un "zoquete", perquè això de començar a jugar quan s'ha d'estudiar o fer deures no és seriós. Possiblement, els seus resultats serien iguals tant amb llibre de text com amb llibre digital, aixi que siguem objectius.

    ResponElimina

Pots deixar el teu comentari